Drob de porc

de violeta30 in Aperitive / Garnituri, 5 Apr 2015 | 6758 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 800 gr ficat de porc
  • 3 inimi de porc
  • 5 rinichi de porc
  • 800 gr carne porc
  • sare
  • condimente (cimbru, piper)
  • 3-4 linguri de condiment special pentru drob
  • 3 legaturi de ceapa
  • 3 legaturi de usturoi
  • 3 legaturi de patrunjel
  • 3 legaturi de marar
  • 4 oua
  • 4 linguri de ulei
  • o jumatate de lingurita de bicarbonat de sodiu
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Drob de porc:

Spalam ficatul si il lasam o ora in apa rece. Rinichii ii taiem in doua si curatam pielita alba, apoi ii punem in apa rece cu otet vreo 30 minute, apoi ii spalam cu apa rece, bine. Inimile le curatam bine de cheagurile de sange si le spalam in apa rece.

Taiem in cubulete organele, dar si carnea si le tocam in masina de tocat. Ceapa si usturoiul curatate si spalate le vom toca tot la masina de tocat, de asemenea si verdeata pe care le amestecam cu organele si carnea. Punem ouale, sarea, bicarbonatul, condimentele si uleiul si le inglobam in compozitie. De preferat sa se faca compozitia cu o seara inainte pentru a sta la frigider peste noapte.

A doua zi facem cateva "chiftelute" pe care le coacem in tigaie sa incercam compozitia daca mai este nevoie de cate ceva ingrediente.

Punem hartie de copt in tava de cozonac si turnam compozitia lasand spatiu de vreo doua-trei degete pentru a avea loc sa creasca. Le introducem in cuptorul bine incins. Se scot cand sunt bine copti si nu vor mai fi "zemosi".

Se lasa la racit si se taie in felii.

Pofta buna ! 

TIPS-URI

1

eu am mai tocat suplimentar putina ceapa verde

Daca ti-a placut reteta noastra "Drob de porc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Oua umplute cu crema de branza